A „Múzeumok Éjszakája” sajtótájékoztatója - beszámoló

2010. 06. 10.

 

A Székesfehérvári Püspökségen tartották másodízben a Múzeumok Éjszakája sajtótájékoztatóját Székesfehérvár kulturális intézményei. 2010. június 19-én Csillagsétány címmel a városban és környékén több muzeális intézményben kerül megrendezésre a népszerű esti rendezvény.

 

 

 

 

Spányi Antal püspök a sajtótájékoztatón elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy a Múzeumok Éjszakája programsorozat történetében egyedülálló a székesfehérvári kulturális intézmények összefogása. Évről évre többen csatlakoznak a kezdeményezéséhez. Idén már 12 székesfehérvári és vidéki szervezet fogott össze, hogy a látogatók minőségi kulturális élményekben részesülhessenek. Székesfehérváron a Múzeumok éjszakája rendezvény nemcsak a múltat és a jelent hozza közel egymáshoz, hanem közös gondolkodásra, összefogásra ösztönözi az egyházi és világi kulturális intézményeket, a helyi művészeti és tudományos életet.”

A Múzeumok Éjszakáján karszalaggal a helyi járatos buszok, illetve Fehérvárcsurgó és a pákozdi Katonai Emlékpark között különjáratok vehetők igénybe.

A gyermekeket és felnőtteket egyaránt vonzó rendezvények például játszóházak, jelmezes bemutatók, színházi koncert, borkóstolás és ételbemutató mellett természetesen az összes állandó és időszaki kiállítóhely tárlatvezetéssel együtt megtekinthető.

Országosan egyedülálló és példamutató módon fogtak össze a székesfehérvári és környékbeli kulturális intézmények a rendezvénysorozat sikeréért és hónapokon keresztül egyeztették programjaikat abban a meggyőződésben, hogy a közösen elért eredményekkel egymást erősítik, s nyertese a város kultúraszerető közönsége lesz.

- BPK -


 

Korábbi évek beszámolói:

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk