Adventi Udvar a püspökségen megnyitás, programok

2009. 11. 28. |

 

 illisztráció

 

November 28-án, szombaton délelőtt 10 órától kinyitja kapuit a Püspöki Palota.

A szombati nap konkrét programjáról és a bemutatásra kerülő jótékonysági Fehérvári Karácsony 2009 CD-ről ITT olvashatnak >>

Az Adventi Udvar idén is számos rendezvénnyel, jótékonysági és kézműves vásárral, adventi műsorokkal várja a betérőket a Püspöki Palota kertjébe minden hétvégén és advent utolsó hetében minden nap. Délelőtt 10-től gyerekprogramokkal, ajándékkészítő versennyel, és 11 órától gyermekműsorokkal várják a kisebbeket. Az ünnepélyes püspöki megnyitó és gyertyagyújtás délután 4 órakor kezdődik.

 

A nap programja

Ezen a szombaton is folytatódnak az adventi udvari programok. Délelőtt 10 órától kézműves és jótékonysági vásárral várnak mindenkit. A gyerekeknek karácsonyfadísz készítést szerveznek. A tatabányai Szent Margit Általános Iskola bicskei Szent László tagiskolájának diákjai Kertessy Bálint „Egy falu karácsonya” című színdarabot adják elő.

Délután 4 órakor kezdődik a I. adventi gyertyagyújtás a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodásai adják elő a "Ha nálunk született volna" című műsort. Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató ünnepi köszöntője után Spányi Antal megyés püspök adventi gondolatai következnek. Az ünnepség imával zárul.

Az adventi várakozás idején igazi lelki felkészülésre hív mindenkit a Püspökség. A négy hétben négy üzenetet közvetítenek mindazoknak, akik szeretnék, hogy a karácsony valóban Krisztust befogadó ünneppé váljon.

 

Fényképet készítette: dr. Berta Gábor

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk