Éjféli szentmise a Székesegyházban karácsony éjszakáján - beszámoló

2010. 12. 24. |

 

A karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta, aki szentbeszédében beszélt arról, hogy az évnek ezen az éjszakáján emberek milliói biztosan ünnepelnek. A keresztény világ 2000 évre visszatekint és Betlehemre néz, ahol hitünk szerint megszületett az Isten Fia. Ezen a napon olyanok is megállnak és ünnepelnek, akik nem tekintik erősen hívó valóságnak az evangélium örömhírét, de azt mondják: a szeretet ünnepe van ma.

A Szentírás igazít el bennünket, föltárja előttünk a titkot: "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte". Isten a kezdetektől szerette az embert, hiszen szeretetből teremtette, és szeretetében ígérte meg neki a bűnbocsánatot, szeretete küldte hozzánk a prófétákat, hogy az ősi hitet éberen tartsák az emberek szívében, és szeretetében nem változtatta meg elhatározását akkor, amikor Isten Fia az övéihez jött, de nem fogadták be.

Isten szeretetét kaptuk - adjuk tovább, szórjuk tovább a fényt, a szeretetet. Nem elég kimondanunk ezt az örömhírt, hanem saját tapasztalatunkká kell tenni. Istennel való találkozás szeretettel tölti meg életünket. Tegyünk tanúságot az igazságról, mutassunk példát a jóról és afelé segítsünk másokat, váljunk a béke eszközévé.

Szent ez az éjszaka: Isten szeretetének ünnepe. Istentől emberig, embertől Istenig, embertől emberig áradó szeretet ünnepe.

 

Homília meghallgatása:

 

Sor került a hagyományos székesfehérvári Bölcsőcskére is.

 


Korábbi évek beszámolói:

 


< 2023. június >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk