Karácsony-napi ünnepi szentmise, a Család Éve meghirdetése - beszámoló

2010. 12. 25. |

 

 misén

 

A karácsonyi ünnepi koncelebrációs szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartotta a zsúfolásig megtelt Székesegyházban. A szentmisén asszisztáltak az egyházmegye kispapjai.

Spányi Antal szentbeszédében beszélt arról, hogy karácsony ünnepén gondolunk szeretteinkre, de azokra is, akiknek ez a nap szenvedés, mert szegénységben, üldöztetésben élnek. Isten és ember bensőséges kapcsolatban volt, amit az ember elrontott a bűn életébe engedésével. Isten azonban nem fordított hátat nekünk, hanem segítségünkre sietett. A teljességet kívánja nekünk, ezért ígéri meg, hogy elküldi a Szabadítót. Őt fogadjuk ezen a napon.

A próféta szava jelenné vált: "Velünk az Isten!" Ha keressük, hol az Isten, akkor félreérthetetlenül megtapasztaljuk, hogy itt van és szeret - mindenkit, személy szerint. Ez a szeretet megerősít bennünket, távlatokat nyit, előre lendít. És feladatot ad.

Nem mindegy hogyan élünk, hogyan éljük meg kereszténységünket. Tanúságtevő életet kell élnünk. Mi vagyunk ennek a világnak a krisztusi tanúi. Naponta, örvendezve köszönjük meg, hogy velünk az Isten. Isten Országa közös gazdagságunk; építsük és hívjunk meg másokat is életünk tetteivel.


Homília meghallgatása:

 

A szentmise végén a főpásztor meghirdette a Család Évéhez kapcsolódó egyházmegyei lelkipásztori programot, mely megtalálható és letölthető az interneten. Ezt a programot minden lelkipásztor december 26-án, Szent Család ünnepén ismerteti a hívekkel.

Ünnepélyes püspöki áldás zárta a szentmisét. 

 - Marian -

 


 

 Korábbi év beszámolója:

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk