Karácsony-napi ünnepi szentmise - beszámoló

2011. 12. 25. |

 

A karácsonyi ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartotta Székesegyházban. Szentbeszédében elmondta, hogy karácsony ünnepére hosszan készül nem csak a keresztény világ, hanem a jó szándékú emberek is. Különleges ideje ennek a készületnek az adventi idő!

Néha olyan kicsiknek érezzük magunkat a világ nagy történései között, de a keresztényeknek meg kell érteniük, hogy ennek a világnak is Ura Isten; Isten pedig szereti az embert. Az ember beengedte a rosszat az életébe. Amikor a bűn elhatalmasodott, Isten megígérte, hogy el fogja küldeni a Megváltót, hogy oda fogja adni a Fiát. Gondviselésének jeleit megadta a történelem során, az ember mégsem bízott Benne. Isten azonban nem változik, Benne nincs nyoma a változásnak, a szeretete megmarad az ember felé, és ígéretét beteljesítve odaadja egyszülött Fiát.

Karácsony arra hív meg bennünket, hogy Isten szeretetét megértsük, elfogadjuk, benne éljünk és sugározzuk magunk körül, hogy másokhoz is eljusson. Isten szeretete ma is személy szerint keres minket!

Isten szeretete erő és béke. Mindenkinek megadatik, aki Isten keresi. Ez a keresés megnyitja a szívet Istenre és Rajta keresztül embertársainkra is. Istenben legyőzhetjük a rosszat, átsegíthetjük egymást a hullámvölgyeken és építhetünk egy új világot, a szeretet, béke és hit világát. Tegyük lehetővé, hogy Isten országa épüljön közöttünk.

Homília meghallgatása:

 - Marian -

 


 

 Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk