Papi lelkigyakorlat - beszámoló

2016. 08. 01. | | 2016. 08. 04.

 

 

Papi lelkigyakorlat Székesfehérváron

Az egész egyházban gyakorlattá vált az éves nyári papi lelkigyakorlat, amely segítséget nyújt abban, hogy a lelkipásztor újra és újra megtalálja az útját Istennek átadott életében, szolgálatában. A székesfehérvári egyházmegye papjait idén is a Szent Gellért Tanulmányi Házba várták lelkigyakorlatra, ahol a napi elmélkedések, beszélgetések vezérfonalát Főtisztelendő Ullmann Péter O.Praem szerzetes gondolatai adták.

„Az ember életében a megújulás a napról napra való újrakezdést jelenti, de időnként revízió alá kell vennünk életünket, hogy amire egyszer letettük az életünket, amit Istennek megígértünk azzal újra szembesüljünk.” - mondta el a premontrei szerzetes.

A lelkigyakorlat a pihenés mellett lelki megerősödésre is lehetőséget ad, mert az emberek szolgálata - ugyanúgy, mint a világi életben a másokért végzett segítő tevékenység - sok fáradságot, nehézséget is von maga után. A székesfehérvári lelki napok, az imában, a csendben, majd a liturgiában való megújulásról szóltak. Téma volt a papi élet buktatói közül, az állandó aktivitás, a pihenés és az elcsendesedés hiánya, valamint szó volt a zsolozsma imádságairól, mint a mai ember számára szóló üzenetről.

 „Nagy öröm, amikor az ember a saját tapasztalatain, imaélményén keresztül saját életének tanúságait tudja megosztani a paptestvérekkel, akik remélem megújulva térnek haza erről a néhány napról.” - mondta Ullmann Péter O.Praem nyugalmazott perjel a székesfehérvári egyházmegyés papok lelkigyakorlatának záróeseményén. 

Berta Kata
Képek: Somogyi Tamás
Videó: Berta Kata és Somogyi Tamás

 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk