Püspöki szentmise Urunk bemutatása napján - beszámoló

2012. 02. 02. | | frissítve 2012. 03. 04.

 

gyertyás körmenet

 

Boldog emlékű II. János Pál pápa rendelte el, hogy Urunk bemutatásának ünnepén, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján adjunk hálát a szerzetesi hivatásokért. A szentmisében megszentelt gyertya Jézus világosságát jelképezi, amelyet körmenetben visznek a hívek, hogy imádkozzanak az egész világ megtéréséért.  Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban tartott szentmisében hangsúlyozta: az egyháznak nagy szüksége van arra a Krisztus követő elkötelezett életre, amelyet a szerzetesi életforma jelent.

A főpásztor beszédében kiemelte: Mária és József a hit emberei voltak. Amikor Isten törvényei szerint bemutatták Jézust a templomban, a kitartásra és hűségre adtak példát minden embernek. Így tudott megvalósulni Isten terve a világban.

A megyés püspök még hozzátette: ebben az evangéliumi történetben figyelnünk kell az Agg Simeonra és Anna prófétaasszonyra is, akik saját életformájukat feladva elvonultan, imádságban éltek. Így kaptak bizonyosságot a Messiásról, tudtak az utódoknak is tanúságot tenni Isten Fiáról a világ előtt.

 
 
Homília meghallgatása:  


A székesfehérvári püspök a megszentelt élet világnapjára a szerzetesi hivatásban élők mellett évről évre meghívja az egyházközségekben működő közösségek vezetőit, a plébániákhoz kapcsolódó lelkiségi mozgalmak képviselőit is hálaadó szentmisére. Hisz az egész Egyháznak felelőssége, hogy azok, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek, a Krisztusba vetett hit által találják meg önmagukat és életük célját.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: Somogyi Tamás és BPK 

 Korábbi évek beszámolói:

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk