Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje

2014. 08. 14. | | 2013. 12. 09.

 

Időpont: 18 h 00
Helyszín: Bazilika

Ma, amikor megemlékezünk a Szent István-i felajánlásról, kérjük Máriát, segítse továbbra is népünket, segítse az európai népeket, és segítsen minden embert, hogy a szeretet parancsának engedelmeskedve, egymásra figyelve, mások érdekeit nem sértve és nem bántva tudjunk élni, és tudjuk ezer éves örökségünkkel gazdagítani és szebbé tenni az életet.

Részlet a 2009-es beszámolóból

 

 

Szent István országfelajánlásának évfordulóján, fogadalmi szentmise lesz  augusztus 14-én 18 órakor, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál a Székesegyházban.

 

Augusztus 14-én, csütörtökön 9 órakor a Püspöki Palotától Spányi Antal megyés püspök és a fehérvári papság vezetésével a hagyományőrző Magyar Koronaőrök Egyesülete valamint a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar kíséretében viszik át a magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéit a Székesegyházba. A körmenet után központi imaóra és zenés áhítat lesz a Bazilikában. 10 órától a székváros egyházközségei tartanak imaórát az ereklyék jelenlétében az alábbi sorrend szerint:

10-11 óra Belváros
11-12 óra Nagyboldogasszony
13-14 óra Felsőváros
14-15 óra Öreghegy
15-16 óra Vasútvidéki-Prohászka
16-17 óra Vízivárosi Jézus Szíve

A Székesegyházban a nap folyamán gyónási lehetőséget biztosítanak és az ereklyék előtt a hívek egész nap kifejezhetik tiszteletüket.

 

A főpásztor megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A megyéspüspök az ünnepi liturgiában a Szent Istváni hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozik minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

Plakát letöltése:  1408fogadalmi_mise.jpg (358 kB)

Kapcsolódó beszámoló:

 Kapcsolódó oldal:

 Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk