Tizenhárom nap alatt 3 millió a rászorultaknak

2010. 01. 14.

 

„Székesfehérváriak a székesfehérváriakért!”


cd borító


Meghívó sajtótájékoztatóra 2010. január 14-én, csütörtökön 10.30-kor a Székesfehérvári Püspökségre.

Téma:
1 millió forint adomány gyűlt össze a Vörösmarty Színház és a Székesfehérvári Püspökség karácsonyi kiadványára, amely a Fejér Megyei Szent György Kórház Csecsemő és Gyermekosztálya számára kerül átadásra. Spányi Antal megyés püspök és Vasvári Csaba igazgató tart tájékoztatót a közös akcióról.

A Fehérvári Karácsony 2009 Cd fő támogatója a VTCD Videoton Holding Zrt. részéről Baráth István ügyvezető igazgató és a VTCD VIDEOTON Kompaktlemez-gyártó Kft. részéről Kövecses László kereskedelmi igazgatóhelyettes vesz részt a tájékoztatón.

Az Adventi Udvar látogatói adományoztak az „Egymillió csillag a szegényekért” mozgalom keretében fűtőanyagra is. Nagy Lajosné az Egyházmegyei Karitász vezetője beszámol az akció megvalósulásáról, hatásáról.

Fogyatékkal élőket foglalkoztató kézműves műhelyek, és fogyatékosokat támogató alapítványok is gyűjtöttek az Adventi Udvar jótékonysági vásárában, ahol a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja is vásározott.

A Püspöki Palota kertjében 4. alkalommal megszervezett adventi programokat, és az igényes kézműves vásárt több ezer fehérvári polgár látogatta. Minderről Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tart beszámolót.

Megjelenésére feltétlenül számítva! 

 


 

A Székesfehérvári Püspökség adventi rendezvényének kiemelt célja, hogy lehetőség nyíljék az emberek számára rászoruló embertársaik megsegítésére.

Egy új ajándékozási kultúra indult el a Püspökség szervezésében az immár negyedik alkalommal megnyílt Adventi Udvar jótékonysági vásárával. A székesfehérváriak már tudják, itt adni jó, mert az adakozó is ajándékozottá válik. Elérhető áron, szép kézműves munkákat, igényes karácsonyi ajándékokat találnak, amelyek megvásárlásával rászorult embertársaikon segítenek.

Sok székesfehérvári szívesen adakozik az aktuálisan meghirdetett jótékony célú gyűjtésre, mert tudja segítsége odaérkezik, ahová szánja. A Püspökségen minden év januárjában a sajtó nyilvánossága előtt kerül átadásra az adományokból összegyűlt pénzösszeg.

Idén a gazdasági válság ellenére páratlan nagylelkűségükről tettek tanúságot a fehérvári adakozók.

A Püspökség, a Vörösmarty Színház és a VTCD összefogásával készült Fehérvári Karácsony 2009 Cd-vel 13 nap alatt 1 millió forint gyűlt össze a Fejér Megyei Szent György Kórház Csecsemő és Gyermekosztálya számára EKG gép megvásárlására.

Továbbá a két fogyatékkal élőket foglalkoztató műhely: a biatorbágyi Kemence Alapítvány 520 ezer, a mányi Pro Vobis Alapítvány 573 ezer forintot gyűjtött, amelyet intézményeik fenntartására fordítanak.

A Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja 600 ezer forintot gyűjtött, amelyet az intézetben lakó gyermekek nyári táboroztatására, tanulmányi kirándulások szervezésére költenek.

A Teljes Élet Szociális Alapítvány Közhasznú Szervezet 90 ezer forintot gyűjtött fogyatékkal élő gyermekek táboroztatására.

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány 150 ezer forintot, amelyet táci autista gyermekek részére kézműves eszközök, anyagok vásárlására fordítanak.

Az Egyházmegyei Karitász 283 ezer forint értékben tüzelőanyagot szállít ki a rászorulóknak.

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk