Sajtótájékoztató - adventi program és Karácsony 2009 jótékonysági cd - beszámoló

2009. 11. 19. |

 

"… ismeritek a mi Urunk, Jézus Krisztus jótékonyságát.
Noha gazdag volt szegénnyé lett,
hogy szegénysége által meggazdagodjatok."
2Kor 8,9

 

Az Adventi Udvar programjai és a Fehérvári Karácsony 2009 jótékonysági Cd sajtótájékoztatója.

 

a résztvevők


Spányi Antal megyéspüspök és Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház igazgatója mutatta be a Püspökség és a Színház közös, jótékonysági céllal kiadott karácsonyi kiadványát, a zenés és prózai műveket felsorakoztató Fehérvári Karácsony 2009 CD-t. A színház művészeinek előadásában elhangzó verseket Szele István, a Közművelődési Iroda volt vezetője válogatta. A lemezen a legismertebb magyar írók mellett fehérvári költők is helyet kaptak. Dr. Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész, egyetemi tanár zenei rendezésében ismét szerepel egy fehérvári énekkar. A Teleki Blanka Gimnázium leány és vegyeskara magyar karácsonyi énekeket ad elő. A fuvolaművész játékát Kardos Kálmán zongoratanár kíséri.

A színházigazgató elmondta, az egész stáb: a színészek, a zenészek, a hangmérnökök és asszisztensek - a színháznak dolgozó grafikai iroda is - szabadidejükben, jótékonysági céllal ajánlották fel szereplésüket és vettek részt a lemez összeállításában.

Spányi Antal megyés püspök arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a VTCD Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft támogatásának köszönhetően a lemez, ezer forintért lesz kapható az Adventi Udvar jótékonysági sátrában. A CD teljes bevételét a Szent György Kórház Gyermekosztályának ajánlják fel EKG gép és infúziós pumpa vásárlására.

Ugrits Tamás irodaigazgató ismertette az idén negyedszer, megnyíló Adventi Udvar több újdonságot tartalmazó programjait. A Püspökség kertjében magas színvonalú ajándéktárgyak vásárlását biztosítják, emellett jótékonysági kézművesvásárral, igényes műsorokkal várják a betérőket. Minden szombaton délelőtt gyermekműsorok, gyermekfoglalkozások lesznek, és minden szombaton délután 4 órakor a megyéspüspök vezetésével a közös gyertyagyújtásra várják a fehérváriakat.

Az idei adventi várakozás témája a béke, a megbékélés, a kiengesztelődés lesz. Ezt segítik majd a közös gyertyagyújtás imáján kívül, azok a jókívánság kártyák, amelyeket egy külön sátorban helyeznek el, mindazok számára, akik szeretnék megélni karácsony békéjét a családjukban, a környezetükben, önmagukban és nem utolsó sorban segítik mindazokat, akik szeretnének megbékélni Istennel. Az irodaigazgató még elmondta, hogy az idén is az egyházmegye által fenntartott oktatási intézmények készülnek gyermekműsorokkal, gyermekfoglalkozással, valamint a Ciszter Gimnázium diákjai, a cserkészek, az Antiochia mozgalom tagjai vállalják a jótékonysági sátorban az árusítást. A nyitva tartás Adventben minden hétvégén 10-től este 7-ig és advent utolsó hetében hétköznapokon 12-től este 7-ig tart.

Nagy Lajosné, az egyházmegyei karitász vezetője elmondta, idén is meghirdetik az „Egymillió csillag a szegényekért” akciót, amelynek keretében idén is szeretnének tüzelőre gyűjteni a rászorulóknak. A karitászigazgató beszámolt arról, hogy a tavalyi évben 25 családnak tudták a teljes téli fa- és széntüzelőt megvásárolni.

Nobilis Márió atya, az egyházmegye ifjúságáért felelős papja meghirdette a „Nyitott templom” programot, amelynek keretében a Barátok temploma az Adventi Udvarhoz kapcsolódóan este 8 óráig nyitva tart, igény szerint elcsendesedésre, beszélgetésre.

 

- BPK -
Fényképeket készítette Lakata Pál

 


 

A CD bemutatása >

A CD:  adventcd2009.pdf

És tartalma:  adventcd2009tartalom.pdf

 

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk