Első csütörtöki Eucharisztia ünnep (Víziváros) - beszámoló

2012. 01. 05. |A 2012-es évben is meghívjuk a székváros egyházközségeit minden hónap első csütörtökére a város egy meghatározott, havonta változó templomába közös szentórára, szentmisére.

 

imádságban

 

A januári közös imádságot a Víziváros Jézus Szíve templomban szentmisével kezdtük. Az idei év homíliáit a főpásztor mondja. Spányi Antal szentbeszédében fölhívta a figyelmet arra, hogy az embernek mélyen kell végiggondolnia, hova jutott és hová tart: ez szükséges ahhoz, hogy ne tévedjünk el. Ezeken a szentségimádási alkalmakon Jézusra tekintünk, Ő szólít meg minket: „Jöjj és kövess engem!” Nem pusztán megszokásból és általában haladunk, tesszük a jót és éljük hitünket, hanem az Úr nyomában akarunk járni.

Jézus néven szólít minket: a megszólítottság örömében találkozhatunk Vele ezeken az első csütörtöki alkalmakon is. Az oltári szentség előtti imádságban közösségbe kerülünk az Úrral, lelki közösségben lehetünk egymással.

Az Úr meghallgat minket, de fontosabb, hogy mi meghalljuk és meghallgassuk Őt. Isten hívása arra késztet minket, hogy a Vele való találkozás örömét tovább adjuk. Magyarországnak a jelen helyzetben különösen is szüksége van Isten segítségére. 

 

Homília meghallgatása:

 

Eztán következett a szentségimádás, melynek három főimádságát meghallgathatják a lenti linkekre kattintva.


Elmélkedések meghallgatása:

első:

második:

harmadik:

 

Minden hónapban más-más templomot keresünk fel a város papjaival és híveivel, hogy egymás hitén épülve közösen erősítsük meg Krisztus iránti hűségünket.

- Marian -

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk