4. Egyházmegyei Nap - Pünkösdhétfő

2008. 05. 12.

 

Időpont: 9 h 00 - 16 h 00
Helyszín: Balinka
Program nyomtatható formában letölthető INNEN.

A Székesfehérvári Püspökség negyedik alkalommal rendez Egyházmegyei Napot Balinkán, a Tölgyes táborban.

Május 12-én, Pünkösdhétfőn, várják a papságot, híveket, családokat, egyedül élőket, kicsiket, fiatalokat, idősebbeket az egész egyházmegye területéről! 

 

 
Biblia éve logó

 

9 órától érkezés:

- Autóknak, buszoknak külön parkolási helyet biztosítunk, kérjük figyeljék a sárgamellényes irányítókat.

- A bejárattal szemben álló regisztrációs sátorban mindenki kap programot, a találkozó emlékplakettjét, a gyerekek ingyen fagyi jegyet, amit a regisztrációs sátor mellett a Fehérvárcsurgói Zámbó Fagyizó árusít a rendezvény ideje alatt.

- A főbejáratnál egész napos kirakodóvásár lesz, ahol az egyházmegyénk területén levő fogyatékosokat, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató műhelyek munkáit lehet megvásárolni.

- Az egyházmegye könyv- és kegytárgyboltja is ezen a helyen árusít. (Ha valaki Bibliát szeretne vásárolni, itt 50% kedvezménnyel veheti meg.)

- A bejárattal szemben a regisztrációs sátor mellett az Egyházmegyei Karitász munkatársai egész nap pogácsát, üdítőt, kávét árusítanak a fogyatékkal élő fiatalok számára működtetett Sz. Kristóf Klub javára.

- Az első alpesi faházban a kisbabával érkezőknek külön baba-mama szobát biztosítunk.

- A tábor központjában álló mentőnél lehet jelentkezni, ha valaki sürgős orvosi ellátást igényel.

10 órakor megnyitó:

- A megyésfőpásztor előadása nyitja meg a rendezvényt a tábor szabadtéri színpadán.

11 órától fakultatív programok:

- A kicsiket játszóház, állatsimogató, légvár, kézművesség, néptánc, arcfestés és póni lovaglás várja. (A gyerekvigyázást, az egyházmegye intézményeinek óvónői és pedagógusai, valamint a cserkészmozgalom fiataljai vállalták.)

- A fiataloknak, családoknak sport - és sorversenyt szerveznek a katolikus iskolák pedagógusai, a cserkészekkel métázni lehet majd és az íjazást gyakorolni.

- A szabadtéri színpadon az egyházmegye iskoláinak és óvodáinak gyermekműsorait láthatják az érdeklődők. Bibliai jeleneteket adnak elő és a népi hagyományokat felelevenítő Pünkösdölőt.

- A bejárat melletti kis házban az Antiochia mozgalom fiataljai várnak mindenkit egy izgalmas játékra a „Láthatatlan Színházba”.

- A sportpályák mellett a Forró Capuccinó együttes ad koncertet a móri katolikus fiatalokkal.

- A házasoknak a nagy előadóteremben Levente Péter és Döbrentey Ildikó művészházaspár tesz tanúságot házasságban eltöltött 40 évükről. Az előadóteremből nyíló kisteremben igény szerint gyerekvigyázást vállalnak a családpasztorációs bizottság tagjai, a kisgyerekes házaspárok részére. A programon résztvevő házasok püspöki áldásban is részesülnek.

- A kis faházaknál a délutáni közös programig gyóntatnak felváltva az egyházmegye papjai.

- Az alpesi házaknál bemutatkozik az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda, a Katolikus Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári csoportja.

- Az alpesi házak bejáratánál a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai üvegfestéssel, papírsárkány-, szalmavirág-, terménybáb-, kerámiakészítéssel, gyöngyfűzéssel, mézeskalács díszítéssel és vásárral várja az érdeklődőket.

- A tábor központjában a nyitott ebédlőben lehet elfogyasztani majd az otthonról hozott ebédet.

14 órától közös szentségimádás:

- A sportpályáknál szabadtéri oltár lesz felállítva, ahol közös szentségimádást tartunk püspöki és papi vezetéssel.

15 órakor püspöki szentmise

A szabadtéri oltárnál az egyházmegye papságával mutat be szentmisét a megyés püspök. A zenei szolgálatot a székesfehérvári Filotea együttes biztosítja. Ebben a szentmisében a főpásztor megáldja a családi Bibliákat.

A rendezvény alatt a hangosítást a Szent István Művelődési Ház technikusai biztosítják. A helyszínekről és programokról a tábor területén elhelyezett plakátokról, útmutatókról tájékozódhat mindenki.

Plakát letöltése ITT.

 

  

 

 

 


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk