A Caritas Hungarica Díjak átadása

2023. 10. 07. | 2023. 10. 02.

 


Caritas Hungarica-díjjal jutalmazza önkénteseit a Katolikus Karitász

2023.10.07. - A Katolikus Karitász ezt a díjat a hosszú ideje kimagasló szorgalommal szolgáló önkénteseinek adja át köszönetképpen áldozatos segítő munkájukért, melyet rászoruló, magányos és beteg embertársainkért, fogyatékossággal élőkért, és a társadalom peremére sodródott családokért végeznek. Az idei évben harmincnyolc díjazott került kiválasztásra, akiket Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetének üdvözlő szavai után Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója méltat. Az elismerést Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspök elnöke adja át.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica-díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját szerte az országban. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való inspirálás.

A Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatában 16 egyházmegyei központban, több mint 800 csoportban, valamint az országos segélyakciók során közel 10.000 önkéntes végez karitatív munkát évente.

A Szentmise 2023. október 7. szombat 11 órakor lesz a Magyar Szentek templomában (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 1.) A Caritas Hungarica-díj átadása pedig 12 órakor kezdődik.

Katolikus Karitász
Korábbi évek beszámolói:

 


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk