Marosi Arnold Díjban részesült Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója - beszámoló

2023. 05. 20. | | 2023. 05. 24.

 

 

Marosi Arnold Díjban részesült Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója

2023.05.20. - A közelmúltban felújított dégi Festetics-kastélyban rendezte meg a Fejér Vármegyei Önkormányzat legnagyobb ünnepét, a díjátadóval egybekötött Vármegyenapot. A dégi kastély tükörterme adott otthont a vármegye kitüntető címei- és díjainak átadására.

A régi fényében tündöklő, impozáns kastély méltó választás volt az ünnepi alkalomra, hiszen az épület egyik legnagyobb büszkesége vármegyénknek. Az ünnepi közgyűlésén a meghívott vendégeken kívül sokan képviselték a vármegyét, többek között Spányi Antal megyés püspök, Tessely Zoltán, Varga Gábor, Törő Gábor és Mészáros Lajos, országgyűlési képviselők, Simon László Fejér vármegye főispánja, Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere, Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Bucsi László a Székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, Jobbágy Lajos a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Kovács Zoltán, Fejér vármegye jegyzője.

Marosi Arnold Díjban részesült Smohay András, Fejér vármegye római katolikus örökségének védelméért, régészeti értékeinek megőrzéséért és megismertetéséért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként. Gabrieli-Kiss József és Kissné Révfalvi Andrea megosztva, Fejér vármegye zenei örökségének ápolásáért és zenei kultúrájának megismertetéséért végzett kimagasló értékőrző és értékfeltáró tevékenységük elismeréseként részesültek a díjban.

Forrás: feol.hu

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk