Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén - beszámoló

2012. 08. 05. | | frissítve 2012. 08. 13.

 

Az öreghegyi egyházközség hívta a város lakóit a Szent Donát kápolna búcsúnapján. Tornyai Gábor plébános köszöntő szavaiban rámutatott arra, hogy az emberek sokszor kérték Istentől szeretetének jelét, a szentek azonban rájöttek, hogy Isten – ha látják jelét, ha nem – szereti az embert.

 

hivek a kápolna előtti térenSpányi Antal püspöki miséjében a kápolna előtti szabad téren összegyűlt hívek közösségéhez szólt. Szentbeszédében elmondta, ahogy Isten az ószövetség kis népét naggyá és szabaddá tette, úgy áldja meg az emberek fáradozásait. Évszázadokon keresztül ezen a szőlőhegyen is keményen dolgoztak az emberek – tudták, hogy ez szükséges. De azt is tudták, hogy az emberi munka Isten áldása nélkül nem teljes. Erre emlékeztet minket ez a kápolna. Az egyházzal közösségben, imádságban kérjük Isten áldását életünkre, szeretteinkre, nemzetünkre.

Felelősségünk van azért, amit Isten ránk bízott – ezért hitünk nem magánügy, nem zárt ajtók mögé való, hanem hivatásunk tanúskodni Isten szeretetéről: ez hozzásegíthet másokat is ahhoz, hogy fölismerjék életükben Isten szeretetét. Isten áldását akkor tudjuk fogadni, ha szándéka szerint alakulunk és készekké válunk arra, hogy szavát meghalljuk szívünk mélyén.

Az emberek alapvetően nyitottak a jóra – ha mi Istent hitelesen képviseljük, akkor ők is megismerhetik a legfőbb jó forrását, Istent, aki szeret.

 

Homília meghallgatása: A szentmise zárásakor a főpásztor kérte, hogy legyen ez a zarándok közösség múltat, jelent és jövőt egybefogó, életet formáló és életet adó közösség.

Megemlékeztek Glósz Ervin atyáról, majd az öreghegyi egyházközség agapéra, beszélgetésre és találkozásra várta a megjelent híveket.

- Marian -


 

Korábbi beszámolóink:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk