Makkosmáriai búcsú - beszámoló

2012. 09. 30. | | frissítve 2012. 10. 01.

 

szentmise a szabad ég alatt

 

Budakeszi-Makkosmária Angyalok Királynéja templom búcsúját tartották vasárnap délután, melyre szeretettel vártak mindenkit egyházmegyénkből. A búcsúi szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartotta.

 

                     

 

                     

 

Spányi Antal főpásztor miután köszöntötte a zarándokokat, rámutatott arra, hogy amikor Máriát szemléljük, akkor észre kell vennünk, hogy nem volt kivételezett, szenvedett ő is, mégis tudott békében és Isten örömében élni. Egyszerre Fájdalmas Szűzanya és Boldogasszony.

Mária választott: nem a maga akarata szerinti életet élte. Vállalta a bizonytalanságot és nehézséget, és ezek során megtapasztalta Isten segítségét, Isten mellette állását. Egy anya számára a legnagyobb fájdalmat kellett elszenvednie: fia elvesztését. Mégis mindvégig bízott Isten szeretetében.

Máriában mindent elfogadó készség volt Isten felé. Szemlélhetjük ezt az elfogadást és példáját valósággá válthatjuk életünkben. Nem szabadna a világhoz szabnunk utunkat; szívből kell tudnunk mondani: "legyen meg az Isten akarata".

Mária élete az Istenben kiteljesedett élet példája: kérjük közbenjárását, hogy ez a vágyon túl megtalált igazság legyen életünkben.

 

Szentbeszéd meghallgatása:  

 

Imádkozzunk együtt a Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz, hogy közbenjárására lelki és testi rabságainkból Krisztus által felszabaduljunk az istengyermeki szabadságra.

 

Fényképeket készítette Ugrits Tamás

 


 

Kapcsolódó cikk a Budakeszi Hírmondóban >>  

 

 

 

                                        

 

                     

 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 


 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk