A pasztorális tanács ülése - beszámoló

2012. 11. 20. | frissítve 2012. 11. 21.


Pasztorális Tanács idei ülését az imádság után Spányi Antal főpásztor gondolatai nyitották meg. Beszélt arról, hogy az összejövetel célja a tanácskozás, a gyakorlati hatékonyság előmozdítása, a hangsúlyok, ütemek meghatározása és a szándék összehangolása. A világ várja a jó hírt és sokan bíznak az Egyházban, de a közös és egységes föllépés ehhez elengedhetetlen. Az Evangéliumot hirdetni csak odaadottan lehet; megjelenésünkkel, viselkedésünkkel jeleknek kell lennünk a világban és a világ számára.

Ugrits Tamás irodaigazgató atya elmondta, hogy a kegyelmi évek és azok tervezése nem másoknak való újabb programkészítés; hanem az, amit értéknek tartunk, azon ott vagyunk, arra meghívunk és azt megosztjuk másokkal. Eztán fölkérte a szakreferenseket.

Harkai Gábor atya, családpasztorációs referens munkatársaival együtt ismertette az elképzeléseket, melyeknél a családok számára tervezett programok miatt kiemelten fontos, hogy élménydús, közösségi lehetőségeket nyújtsanak. Gazdag és kreatív kínálatukat az év végi Szent Család ünnepén fogják ismertetni és kézbe adni – erre az eseményre természetesen várják a családokat!

Az ifjúsági pasztoráció referense Tóth Tamás atya a kibővült szakcsoport tagjaival együtt összefoglalót adott az elmúlt év eseményeiről, ismertették a lehetőségeket, melyek megvalósítását tervezetten az egyházmegye ifjúságának aktív részvételével szeretnék elérni; a szakpasztoráció facebook oldaláról valamint az egyházmegye honlapjáról folyamatos és friss tájékoztatást kapnak a fiatalok.

Karaffa János atya felnőttképzési referensként beszélt a már elkezdett illetve a tervbe vett képzési ill. lelki programokról, melyekről szintén az egyházmegye honlapjáról lehet majd tájékozódni.

Spányi Antal zárszavában buzdított a modern kommunikációs csatornák bölcs használatára, az információk akadálymentes továbbítására, a jószándékra, az imádságos életre és az ebből fakadó tettekre. Eztán megköszönte a pasztorációs munkatársak munkáját, majd az ülés imádsággal zárult.

 

- Marian -

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk