Múzeumok Éjszakája az Egyházmegyei Múzeumban - beszámoló

2011. 06. 18. |

 

 éjszakai térzene a múzeum udvarán

 

Szombaton 16 órától kezdődött a Múzeumok éjszakája rendezvény, amelynek keretében a kiállításokat szakmai vezetéssel, késő estig ingyenesen látogathatták az érdeklődők és vehettek részt a programokon. Az idei rendezvény mottója: „Álmok útján”.

A Múzeumok Éjszakája programsorozat történetében egyedülálló a Székesfehérvár és környéke kulturális intézményeinek összefogása, és évről évre többen csatlakoznak a városi múzeumok kezdeményezéséhez.

Smohay András múzeumigazgató a rendezvény koordinátora szerint több mint négyezren vettek részt a 14 Székesfehérvár és környéki kulturális intézmény programjain. Az Egyházmegyei Múzemot 1240-en látogatták meg az éjszaka folyamán. A rendezvénysorozat keretében 20 helyszínen, hatvannál több program várta az érdeklődőket.

A kora délutántól késő éjszakáig tartó programkavalkád keretében egyebek között tárlatvezetések, előadások, koncertek, borkóstoló, újszerű kiállítások közül válogathattak a látogatók. Szinte valamennyi rendezvény az álomról "szólt", az álom témaköréhez kapcsolódott.

Az Egyházmegyei Múzeumban a szakrális kincseik megtekintése és a Bibliai történetek mélyebb, élményszerűbb megismerésén felül, gyerekfoglalkozásokkal is várták a kisebbeket.

Az estet a 17 tagú Fehérvári Big Band nagysikerű koncertje zárta.

 

- BPK -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábo
r
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk