Bogner Mária Margit halálának évfordulója - beszámoló

2022. 05. 14. | | 2022. 05. 15.

 

 

 

A mindig Isten jelenlétében élő Bogner Mária Margit

2022. május 14-én gyűltek össze Spányi Antal megyés püspök vezetésével az Érd-Ófaluban lévő sír mellett álló Szent Mihály-templomban a hívek, hogy tiszteletreméltó Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért imádkozzanak.

Az elmúlt évek korlátozásai miatt kicsit kevesebben voltak, a szent életű nővér rokonságát betegség akadályoztatta, a délvidéki határ nehéz átjárhatósága miatt most zarándokbusz sem érkezhetett, de az egyházmegye több településéről és természetesen Érd városából érkező hívek megtöltötték a templomot. Itt voltak a Vizitációs nővérek és a Szeretet Misszionáriusainak tagjai is. A szentmisét a Főpásztorral együtt Hajdu Ferenc általános helynök, Ugrits Tamás pasztorális helynök és Mojzer György helyi plébános mutatta be.

A plébános köszöntötte a püspököt, kifejezve a hívő közösség örömét, hogy ismét együtt imádkozhatunk a boldoggá avatásért. A főpásztor üdvözölte a megjelenteket és azokat is, akik most csak lélekben tudnak bekapcsolódni a közös imádságba.

A szentmise homíliájában Spányi püspök feltette a kérdést, Istent akarjuk-e rávenni arra, hogy az történjen, amit mi kigondoltunk, vagy mi vagyunk-e készek megtenni, amit az Isten akar? Felidézte Bogner Mária Margit életét gyermekkorától kezdve, hogy hány alkalommal kellett feladnia saját elképzelését, és hogyan tudta elfogadni az Isten akaratát. Ez az Isten felé hajló élet volt kedves, ez az élet lehet példakép számunkra is. De mit jelent számunkra az Ő életpéldája? Számítunk-e közbenjárására, kérjük-e a segítségét? A főpásztor emlékeztetett arra a csodára, mely a boldoggá avatási eljárásban is elismertként szerepel, annak a varsói lánynak a gyógyulására, aki néhány esztendővel ezelőtt személyesen is eljött erre a szentmisére, hogy így fejezze ki köszönetét az életéért. Spányi püspök örömmel számolt be arról, hogy az idei esztendőben már két híradás is érkezett az egyházmegyéhez, melyben imameghallgatásról, gyógyulásról számoltak be. Ezek vizsgálata, hitelesítése még folyamatban van. Biztatta a jelenlévőket, hogy kérjék bátran Bogner Mária Margit közbenjárását.

A szentmise végén a főpásztor vezetésével, a megjelentek a templom oldalában lévő sírhoz vonultak, ahol közösen imádkoztak a mielőbbi boldoggá avatásért.

„Istenünk, ki az alázatosakat fölmagasztalod, és a téged szeretőket viszontszereted, tekints kegyesen Mária Margit alázatára és szeretetére, és add, hogy őt mihamarább mint a szeretet és a hűség példaképét oltárainkon tisztelhessük.
Általa ajánlom neked jelen ügyemet.
Kérlek, mutasd meg, hogy közbenjárása kedves előtted! Ámen.”

Tiszteletreméltó Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulójára a máriabesnyői plébánia hívei is elzarándokoltak és az ünnepi szentmise és imádság után, szívükben hálával, lélekben feltöltődve utaztak haza.

Kép: Takács Péter László
Szöveg: v.g.
Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

 


 

Korábbi évek beszámolói:

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. június >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk