Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat - kétnapos - beszámoló

2015. 09. 25. | | 2015. 09. 29.

 

 

„Rendben van a célom!” - Bodajki egyházmegyei ifjúsági zarándoklat

Idén is közös zarándoklatra, belső megújulásra hívták a székesfehérvári egyházmegye fiataljait, akik Mórról Bodajkra érkezve egy sajátos lelki utat járhattak be.

A kétnapos lelkigyakorlatnak ebben az évben két fő iránya volt: a Megszentelt Élet éve és a Kaszap emlékév párhuzamba állításával a fiatalok megismerkedhettek olyan példaképekkel, akik elkötelezetten élik életüket, és végiggondolhatták, milyen célokat szeretnének kitűzni, milyen utat akarnak bejárni saját életükben.

A zarándoklat alatt imával, beszélgetésekkel, előadásokkal és sok-sok játékkal mutatkozott be néhány magyarországi szerzetesrend, köztük a Szociális Testvérek Társasága.

A mintegy 150 fős zarándokcsapatnak Mórocz Tamás plébános mutatta be a bodajki kegyhelyet. A fiataloknak lehetőséget adott a templomban egyéni és közös imára, elmélkedésre.

A találkozó püspöki szentmisével zárult. Spányi Antal megyés püspök arra buzdította a fiatalokat, legyenek hitvalló keresztények, éljenek úgy, hogy szeretetből fakadó tetteikkel tanúságot tegyenek Krisztusról.  

A „Van célom” mottójú hétvégéről több útravalót is hazavihettek a résztvevők. Kaszap István életére tekintve végiggondolhatták saját életváltozásaikat, mit jelent egészen Krisztusnak élni, útra kelni és céltudatosan megtalálni a saját útjukat.

BPK
Fényképeket készítette: Laczkó József

 


 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

  

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. június >
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk