Egyházmegyei Zarándoklat Bodajkra - beszámoló

2012. 09. 08. | | frissítve 2012. 09. 10.

 

Az Új Evangelizáció Évének kiemelt eseménye volt a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos bodajki zarándoklata. A Hit évére készülve a búcsú mottója így szólt: „Mária segítségét kérni hitünk megerősödéséért.”

 

est-előtti fényben a kálvárián

A Segítő Szűz tiszteletére tartott koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a kegytemplom és a zarándokudvar ahová az egyházmegye határain túlról is érkeztek zarándokok. Sok olyan család is érkezett, ahol nagyszülők és unokák együtt vettek részt a búcsúi szentmisén.

Spányi Antal megyés püspök az ország egyik legősibb - Szent Istvánhoz is köthető -, zarándokhelyén a szent király mély hitéről beszélt, aki imáiban kereste Máriát, és közvetítőként tekintett rá. „Máriában meglátta azt az embert, aki igent mert mondani Istennek a kiválasztottságra, a megpróbáltatások és meg nem értettség ellenére is. Bár kevés szava maradt fenn az evangéliumokban, élete példája mutatja, milyen csodálatosan élte meg a hitét” – mondta a főpásztor, majd hozzátette: „Most amikor a Hit évére készülünk, látjuk mennyire megszűnőben a hit. Anyagias, szomorú és békétlen emberek vesznek körül bennünket, akik nem az egyházban, az imádságban keresik a békét.” A püspök arra is figyelmeztetett, nekünk hívőknek, kell többet fohászkodnunk, hinni az imádság erejében.  Így mutatjuk meg Isten iránti bizalmunkat, szeretetünket, ami vonzó lehet a körülöttünk élőknek. A főpásztor a Prohászka Imaszövetség tagjait arra kérte, erősödjenek meg újra küldetésükben, mert az egyházmegyének és az országnak is nagy szüksége van új papi hivatásokra.

 

A szenbeszéd meghallgatása: A szentmise végén Bodajk új plébánosa, Mórocz Tamás atya megköszönte a híveknek, hogy ilyen nagy számban vettek részt a kétnapos zarándoklaton. Kérte mindannyiukra a Szűzanya áldását és plébánia további programjait ajánlotta a megjelenteknek.

- BPK -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor 

Korábbi évek beszámolói:

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 

 


 

  


 

 


  
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk