Múzeumok Éjszakája programjainak bemutatása - sajtótájékoztató - beszámoló

2012. 06. 08. | | frissítve 2012. 06. 10.

 

Idén 5. alkalommal várják az érdeklődő közönséget június 16-án estétől a székesfehérvári Múzeumok Éjszakája rendezvényei, amely a város és a környék kulturális intézményeinek egyedülálló összefogásából született meg. Évről évre többen csatlakoztak a városi múzeumok kezdeményezéséhez. Idén már 17 székesfehérvári és vidéki szervezet fogott össze, hogy 22 helyszínen, 67 program keretében a látogatóknak minőségi kulturális élményeket nyújtsanak.

 

sajtotajekoztato„Büszkék vagyunk rá, hogy a Múzeumok Éjszakája programsorozat történetében egyedülálló a székesfehérvári kulturális intézmények összefogása”. – jelentette ki Spányi Antal megyés püspök a rendezvény sajtótájékoztatóján, a székesfehérvári Püspöki Palotában. A püspök szerint a programsorozat jelentősége abban áll, hogy közös gondolkodásra ösztönözi az egyházi és világi kulturális intézményeket, a helyi művészeti és tudományos életet. A fehérváriak pedig újra felfedezhetik a város kulturális kincseit, értékeit.”

 „A Városháza is megnyitja a kapuit” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester - és mindenki megnézheti a Nagytanácsteremben helyreállított 1938-as országgyűlés tiszteletére készített festett falat, amelyet Székesfehérvár jelentős történelmi eseményeinek leírása díszít.” A polgármester felhívta a figyelmet azokra a szégyenletes rongálásokra is, amelyek a közelmúltban történtek a városban. „A fehérvári Múzeumok Éjszakája programjai egyben elutasítása az értékeinket megkárosító tetteknek"- mondta.

Smohay András múzeumigazgató a megjelent 17 intézmény képviselőjének nevében ismertette a program idei alapgondolatát: „A 2012 májusában megnyílt Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár legújabb múzeuma. Városunk múzeumi életének új tagját a Múzeumok Éjszakája szervezésében résztvevő intézmények azzal ünneplik meg, hogy az idei év témájának a játékokat választották.” Az igazgató tájékoztatásul elmondta: a vidéki helyszínek között idén is ingyenes buszjáratok közlekednek, a rendezvényeket kizárólag karszalaggal lehet látogatni. A karszalagok minden helyszínen belépőként, az Alba Volán helyi buszjáratain pedig menetjegyként használhatók. A hat éves kor felett kötelező karszalagok ára 200.- Ft. Ezt az összeget jótékonysági céllal, adományként gyűjtjük. A karszalagok június 8-tól beszerezhetők a Tourinform irodában.

Szeretettel várunk mindenkit június 16-án este, hogy a gondokat félretéve önfeledten együtt játsszunk a Múzeumok Éjszakáján!

http://muzeumok.szekesfehervar.hu

BPK
Fényképeket készítette BPK 

Korábbi évek beszámolói:

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk