A pasztorális tanács ülése - beszámoló

2022. 11. 29. | | 2022. 12. 03.

 

 

 

Megtartotta éves ülését a Székesfehérvári Egyházmegye Pasztorális Tanácsa

2022.11.29. – Összehangolt plébániai és egyházmegyei programok, a pasztoráció új útjai, a paphiány okozta kihívások és a 2023-as év központi programjai volt a témája a Székesfehérvári Egyházmegye Pasztorális Tanácsa ülésének.

Spányi Antal megyés püspök bevezető gondolataiban hangsúlyozta a kapcsolat jelentőségét. Meg kell találnunk az igazi kapcsolatot Istennel, önmagunkkal, közösségeinkkel és a körülöttünk élőkkel: ez alapja annak, hogy megtaláljuk belső erőforrásainkat mindabban, ami a mi feladatunk. Kisebb-nagyobb közösségeink egymásban épülnek egymásra. Ezért, ami a plébániai közösségekben történik, az az egyházmegyét is érinti, és ez fordítva is igaz. Tudjunk egymásról, találkozzunk egymással – ahol lehet, éljük meg közösen a hitünket!

A tervezett programok ezt a kapcsolatot szolgálják, ehhez kívánnak tartóvázat és támogatást adni a plébániai, valamint az egyházmegye területén található, katolikus lelkiségi közösségek számára. Ezután Ugrits Tamás pasztorális helynök hónapokra lebontva ismertette a 2023-as központi programokat, amelyekre minden plébánia közösségét várják. Majd a Pasztorális Tanács tagjai elmondták gondolataikat, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy a központi programok elérhessék céljukat. Ezek a programok december során kikerülnek az egyházmegyei honlapra (havi lebontásban az Eseménynaptárból lesznek elérhetők) és a papság, valamint minden hívő számára előre tervezhetők lesznek.

A találkozó imádsággal kezdődött és azzal zárult.

- Marian - és Berta Kata
Fényképeket készítette Berta Kata

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk